Feb 7, 2016

Au pair?

9 days to go...

Löytyykö sieltä ruudun takaa au pairiksi lähtemiseksi kiinnostuneita? Ja kenties juuri Australiaan? Tai miksei muuallekin! Muistan kun itse aloin Googlailemaan netistä tietoa, blogeja, kokemuksia, kuvia, videoita, ihan kaikkea au pair elämästä ja mun kohdemaasta eli Australiasta. Eri lähteitä löytyi satoja ellei tuhansia. Valehtelematta vietin monta tuntia päivässä tutkien nettiä ja netistä sitä maata jonne olin muuttamassa reiluksi puoleksi vuodeksi. Yritin kuitenkin pitää mielessä sen, että don't get your hopes too high, sillä kaikki ei välttämättä ole niin helppoa, yksinkertaista ja täydellistä kuin mitä blogeista lukee ja netistä löytää ja eihän se ole kivaa pettyä. Vastoinkäymiset, kyyneleet, koti-ikävät ja muut kuuluu asiaan! Tietenkin voi käydä hyvä tuuri ja löytää ykkösellä täydellisen hostperheen ja elää sitä unelmaa Australiassa, onhan sekin mahdollista! Ei se selviä ilman, että ottaa sen riskin ja lähtee toteuttamaan unelmiansa. Positiivinen asenne ja avoin mieli on tässäkin asiassa kaiken A ja O.

Ennen au pairiksi lähtemistä on hyvä ajatella, että miksi ensinnäkin haluaa lähteä au pairiksi. Au pairin homma ei välttämättä ole mitään ihan helppoa, riippuen esim. lasten iästä, hostperheestä, omasta asenteesta jne. Au pairin työhön yleisesti yleensä kuuluu lasten hoitaminen (vahtiminen, viihdyttäminen, ruokkiminen, ...), lasten kuljettaminen paikasta A paikkaan B ja yleensä myös jonkinlaiset kotityöt. Pelkkää rannalla makoilemista ja chillailua au pairin työ ei siis ole (vaikka sitäkin mahtuu välillä mukaan!). Yksinkertaisesti jos et pidä lapsista niin tämä työ luultavasti ei ole sinulle sopiva. Eli jos mielessäsi on "helppo raha" ja ilmainen majoitus niin suosittelen miettimään vielä uudestaan au pairiksi lähtemistä.

Haluaisin vielä sanoa, että jos sulle tulee ikinä mahdollisuus lähteä au pairiksi, opiskelemaan, viettämään välivuotta ulkomaille, oli se sitten naapuri maahan tai toiselle puolelle maapalloa. Tee se. Käytä se mahdollisuus hyväksi. Voisin lyödä vaikka vetoa, että siitä ajasta minkä vietät toisessa maassa tulee olemaan yksi sun elämän parhaista ajoista, jotka tulet muistamaan koko lopun elämäsi ajan.

GOPR1026
Ja eihän näistä maisemista voi kukaan kieltäytyä????

Btw jos etsiskelette au pair blogeja niin tässä muutama mitä mä tykkään lueskella!! Nimiä klikkaamalla pääsette suoraan blogeihin!

ELLI M.  (Australia)
SINISOFIA (Australia)
From HEL to SYD (Australia)
Julia in the USA (Yhdysvalllat)
Määränpää: Irlanti (Irlanti)
Veradventures (Kiina)
WAKE ME UP (Yhdysvallat)
Gap year in London (Englanti)
Shapadapaduudaa (Malta)
Hiuksissa hiekkaa (Ranska)

3 comments:

 1. Löydettyäni sun blogin jäin seurailemaan, koska olen lähdössä au pairiksi lukion päätyttyä. :-) Olen toki vasta 16, mutta oon tosi päättäväinen tämän au pair -jutun suhteen! Tämä unelma mulla on ollut about vuoden verran ja toki tässä on pari vuotta vielä aikaa tapahtua vaikka mitä, mutta lukion jälkeen olisi hyvä sauma lähteä jonnekkin ja itse olen tosi lapsirakas ja aina ollut se lähinaapurien lapsenvahti, nautin matkailusta ja positiivista asennetta löytyy vaikka armeijalle jakaa!

  Itse olisin ainakin näiden suunnitelmien mukaan Englantiin. Jonnekkin sinne etelään mahdollisesti, mutta katsotaan miten suunnitelmien käy. :-) Australiakin olisi tosi makee vaihtoehto ja joskus nähtyäni ilmoituksen Facebookissa suomalais-englantilaiselta perheeltä Japanista niin miksen voisi myös kokeilla jotain noinkin villiä kuin esimerkiksi Japani.. Sitä kieltä mulla on mahdollisuus nyt lukiossakin lukea. Myös Hollanti kiinnostaa vaikken kieltä osaakkaan, mutta ainahan sitä voi opetella. Näillä näkymin siis Britit, mutta pidän kyllä villimmätkin ideat mielessä.

  Onko vinkkejä tällaselle au paireilua suunnittelevalle? Mistä itse löysit hostperheesi? Mä olen jo välillä vähän tutkinut ja fiilistellyt Au Pair World -nettisivuilla erilaisia perheitä, mutta mietin aina mistä muut ovat perheensä bonganneet. :-)

  ReplyDelete
 2. Voi ei, ihana! Kiitos! Kiva, että oot tykännyt lueskella mun blogia :) Nauti viimeset päivät Ausseissa ja tsemppiä kotiin paluuseen! <3

  ReplyDelete
 3. Mulle tuli mieleen sellainen kysymys, että kun ennen au pairiksi lähtöähän pitää olla se tietty määrä sitä työkokemusta, niin mitä kaikkea sä teit saadaksesi sen? Haluaisin kovasti lähteä aupairiksi mutta en oikein tiedä miten saisin niin paljon työkokemusta :o

  ReplyDelete