Dec 29, 2015

What did I get for Christmas?

Mitä mä sain joululahjaksi? En saanut joululahjaksi uutta hienoa kännykkää, tietokonetta tai kameraa. En saanut joululahjaksi hienoja vaatteita tai koruja. Se mitä mä sain joululahjaksi oli ja on kallisarvoisempaa kuin kaikki yllämainitut yhteensä. Mä sain joululahjaksi maailman parhaimman joululahjan, jonka melkein puoli vuotta kotoa ja perheensä luota pois ollut au pair voi ikinä saada. Nimittäin mä sain viettää joulua isäni ja pikkusiskoni Iidan kanssa. Ja parasta oli se, että sain silti kokea miltä "kesäjoulu" tuntuu vaikkakin ikävöin suomalaisia jouluruokia, kylmiä ilmoja ja lunta. Mutta ehkä sitten ensi vuonna. Tänä vuonna vietin jouluni lämpimässä Dubaissa! Kokemuksena "kesäjoulu" oli sanomattakin selvää erilainen. Esimerkiksi jouluaattona käytiin aamulla uimassa, päivällä shoppailemassa ja jouluaaton illalliseksi syötiin hampurilasia ja ranskalaisia. :D Joulufiiliksestä ei siis ollut tänä aattona tietoakaan lähes 30 asteen helteessä shortsit jalassa ja t-paita päällä. Mutta vaihtelu virkistää! Ja nyt vasta ymmärtää sen kuinka paljon lumi ja kunnon jouluruoka tekee joulufiiliksen. Viikko lomaillessa iskän ja Iidan kanssa helpotti myös koti-ikävää juuri sopivasti, vaikkakin heippojen sanominen Dubain lentokentällä oli todellakin vaikeaa... :-( Mutta ei enää ole pitkä aika kun nään muutkin mun perheenjäsenet ja tärkeimmät ystävät! Kotiinpaluun ajatteleminen kuitenkin tuo tunteet pintaan kun ajattelee sitä, että pitäisi jättää ihana Australia ja nämä ihmiset taakse. Onneksi tänne voi aina palata!! Ja sen aionkin tehdä. ;-)
IMG_2094 IMG_2089 IMG_2185 IMG_2086 IMG_2085 IMG_2219 IMG_2074 IMG_2091 IMG_2084
Pari sanaa vielä Dubaista... Dubai on kyllä arkkitehdin tai taloja ja rakennuksia rakastavan unelmakaupunki täytyy sanoa. Kaikennäköisiä aivan älyttömän upeita taloja ja rakennuksia löytyy ihan joka kulman takaa, joka lähtöön. Ja suunnilleen joka toinen rakennus on päätä huimaavan korkea. Ja muutenkin koko kaupunki oli ihan tosi kaunis suihkulähteineen rantoineen kaikkineen. Miinus puolena sanoisin ainakin sen, että kaikkialle piti liikkua taksilla. Taksilife on kyllä helppoa  ja ihan jees mutta ei sieltä taksista oikeen näe mitään! Kaupunkialueella liikkui kyllä bussit, metro ja raitiovainu, mutta ne oli aika rajoitettuja ja metroasemalta useimmiten piti vielä ottaa taksi, että pääsi kohteeseen. Se mikä Dubaissa yllätti oli hintataso. Minä ainakin luulin, että Dubai on ihan sairaan kallis kaupunki, mutta mun mielestä asia oli aika päinvastoin. :D Erityisesti ruoka oli halpaa ja shoppailu ainakin alennusmyyntien aikana oli aika edullista.
IMG_2111 IMG_2223 IMG_2222 IMG_2119 IMG_2175 IMG_2184 IMG_2178 IMG_2125 IMG_2252
Uima-altaalla löhöilyn, shoppailun ja hyvän ruuan lisäksi käytiin myös tsekkaamassa Burj Khalifa, joka on siis maailman korkein rakennus. Näkymät 124 kerroksesta olivat aivan huikeat, sieltä näki ihan kaikkialle! Käytiin myös Aquaventure vesihuvipuistossa, jossa vesiliukumäet menivät läpi haialtaan! Myös maailman suurimmassa ostoskeskuksessa Dubai Mallissa oli pakko tietenkin käydä. Sieltä löytyy kevyesti reilu 1200 kauppaa, hotelli, akvaario sekä luistinrata. Läheisestä Mall of the Emirates kauppakeskuksesta löytyi satojen kauppojen ja ravintoloiden lisäksi myös laskettelukeskus. :D Aika perus settiä siis....
IMG_2121 IMG_2195 IMG_2143 IMG_2102 IMG_2097 IMG_2180 IMG_2134 IMG_2164 IMG_2137
Yksin lentäminen oli kyllä taas vaihteeksi stressaava kokemus sillä ongelmitta ei tästäkään reissusta selvitty. Mutta onneksi pääsin turvallisesti perille Dubaiin ja takaisin Sydneyyn. Seuraavaksi kun lennän yksin on sitten helmikuussa ja kohdemaana on kotisuomi! Niin onnellinen kuitenkin olen, että sain nähdä iskän ja Iidan ja viettää joulua rakkaimpien kanssa (vaikka liian monta rakasta puuttui!!!). Silti vähän harmittaa kun en viettänyt joulua mun ihanan hostperheen kanssa, mutta heillä oli kuulemma "ihan kivaa" ilman mua haha. :P Toivottavasti tekin saitte viettää teidän joulunne rakkaimpienne kanssa! Ja haluan vielä toivottaa myöhäiset joulun ja etuaikaiset uuden vuoden toivotukset kaikille! :-)

No comments:

Post a Comment