Jul 26, 2015

Tallinn

Australia calling in... 5 days!

Äitin kanssa otettiin viikko kaks taaksepäin "äkkilähtö" Viroon Tallinnan kaupunkiin. Onnibussilla jälleen kerran lähdettiin aikaisin aamulla pilvisestä Turusta kohti Helsinkiä, jossa oltiin sopivan ajoissa perillä ja kerettiin hyvin 10.30 lähtevään laivaan. Pikaulkomaalomareissun tarkoituksena oli vain saada vähän vaihtelua Turku maisemaan. x)

IMG_9615
Tallinna on mun mielestä aivan ihana kesäkaupunki! Vaikka säät ei oikein alkupäivästä meitä suosinutkaan niin myöhemmin päivällä aurinko onneksi näyttäytyi ja paistoikin siihen asti kun käveltiin takaisin laivalle päin. Vanhat rakennukset, iloisia ihmisiä ja "se fiilis" mikä tulee kun kävelee kapeita katuja pitkin on jotenkin jotain sellaista mistä mä tykkään. Plussaa on vielä se, että Tallinnaan voi melkeinpä lähteä milloin vain! Se on niin lähellä! Kaks tuntia laivalla Helsingistä suoraan Tallinnan keskustaan ei oo yhtään paha! Eikä hinnatkaan ole pahoja vaikka yöpyisi kaupungissa yön tai toisenkin. 
IMG_9576 IMG_9623 IMG_9629
Vanhassa kaupungissa sijaitsee kiva torialue, joka on kymmenien erilaisten ravintoloiden ympäröimä. Hyvää ruokaa ja juomaa löytyy siis varmasti jokaiseen makuun. Eikä hinnatkaan ollut kalliita, edullisempaa ainakin kuin syödä ulkona Suomessa! Samalla syödessä oli mukava katsella ympärilleen muiden ihmisten touhuumisia. 
IMG_9640 IMG_9621 IMG_9636
Äiti otti tasan kolme kuvaa musta ja tässä on niistä onnistunein. :D Ei niin hyvä, mutta menettelee! Kuvan tarkoitus on näyttää vähän sen päivän ootd:tä. Päällä mulla oli siis: vakiolempparicollegepaidaksi muodostunut Gantin college, Tiger of Swedenin farkut ja Niken air maxit. Aika casual outfit, mut mä tykkään. :-) Noi Niken lenkkarit tolle päivälle oli ihan nappivalinta valinta koska Tallinnan kaduilla tuli käveltyä. Ja paljon. 
IMG_9622 IMG_9585 IMG_9568 IMG_9663
Meillä kesti syömässä ihan sairaan kauan ja sen takia tuli vähän kiire shoppailla. :D Vaikka ei koko reissu ollutkaan shoppailua varten niin olihan silti Bershkassa, Pull&Bearissa, Stradivariuksessa ja Reservedissä pakko päästä käymään. Aikaa käydä noissa neljässä kaupassa oli 13 minuuttia, ei yhtään enempää eikä vähempää tai muuten oltais myöhästytty laivasta. Mitään ei kuitenkaan tarttunut mukaan kaupoista, mutta ainakin pääsin niissä pyörähtämään. 
IMG_9631 IMG_9590

8 comments:

 1. Ihana postaus ja ihania kuvia! Noi pinkit niken lenkkarit on tosi kivat ja varmasti hyvät kävelyyn. :) Sait uuden lukijan!

  http://kakkujaunelmia.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja tervetuloa !! Noi Niken lenkkarit on ehdottomasti parhaat kengät kävelyyn x)

   Delete
 2. Kivan oloinen blogi! Jään seurailemaan sun vuotta au pairina! :-)

  http://oona-h.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja tervetuloa seurailemaan :-) !

   Delete
 3. Tallinna on niin ihana kaupunki:) Ihanat kuvat<3

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 4. Ihanaa vuotta!! Jään ehottomasti seuraamaan, ihanan spontaani lähtö sulla :D
  http://www.eevavaltokari.blogspot.fi

  ReplyDelete
 5. Todellakin jään seuraamaan! Ite oon haaveillu Australiaan lähöstä jo useamman vuoden...

  maailmanrannikoilta.blogspot.fi

  ReplyDelete